from €10,00
Book Now

27/05/2023 Από 10€ Λίμνη Μπελέτσι Καταφύγιο Μπάφι-Πάρνηθας στο Βουνό των Ελαφιών Ξύλινα Αγάλματα Ημερήσια Απόδραση στα ορεινά της Αθήνας

Not Rated
Duration

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

Ελληνικά

Overview

Τηλ.210-5712451_210-8212452_Κιν.6976811825

Παιδικό/10€
Κανονικό/15€

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 9:00 με αρχικό προορισμό την Λίμνη Μπελέτσι, Πάρνηθα, Ξύλινα Αγάλματα, Καταφύγιο Μπάφι:

Η γραφική και όμορφη λίμνη Μπελέτσι

Η λίμνη Μπελέτσι βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία των Αφιδνών. Πήρε το όνομά της από την ομώνυμη κορυφή. Eχει και άλλη ονομασία με δύο εκδοχές. Λέγεται και λίμνη κιθάρα, από το σχήμα της, αλλά δεν αποκλείεται να έλκει το όνομά της από την ομώνυμη πηγή, στα τέως βασιλικά κτήματα, που την τροφοδοτεί με τα νερά της. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι δημιουργήθηκε… καταλάθος. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 γίνονταν έργα για δασικό δρόμο που θα ένωνε τον Aγιο Μερκούριο με τις Αφίδνες. Στα σκαψίματα φράχτηκε η ροή των νερών και σχηματίστηκε η λίμνη.

Στην συνέχεια για την Πάρνηθα στα χίλια και πλέον μέτρα υψόμετρο οδικώς, φτάνουμε ακολουθώντας το δρόμο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και στο κόμβο της Μεταμόρφωσης να κάνεις αριστερά για τους Θρακομακεδόνες . Συνεχίζοντας το δρόμο για το τελεφερίκ τις στροφές τις χελιδόνας όπως μας την γνώρισαν οι παλιοί οδηγοί. Φτάνοντας στο πάρκο των ψυχών,εκεί ψηλά στην κορυφή της Πάρνηθας, ανάμεσα σε καμένους κορμούς δέντρων και μία φύση που παλεύει να ξεφυτρώσει, υπάρχει ένα πάρκο διαφορετικό από τα άλλα. Δεν έχει κούνιες, ούτε τραμπάλες. Δεν θα δείτε τσουλήθρες ούτε θα ακούσετε παιδικές φωνές να γεμίζουν το χώρο. Αυτό το πάρκο δεν είναι για παιχνίδι, είναι για νοσταλγία για μνήμη. Πρόκειται για το έργο του δασικού υπαλλήλου Σπύρου Ντασιώτη και υπάρχει εκεί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Στέκεται απέναντι από το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Ξενία». Ένα κτήριο που λίγοι θα θυμούνται ότι η αρχική του χρήση ήταν να λειτουργήσει ως σανατόριο από το 1912 και για τα επόμενα 30 χρόνια.
Σε ελάχιστη απόσταση ίσος κάποιο κοπάδι από τα περίφημα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθα,να στέκονται εκεί καμαρωτά και άλλα να βηματίζουν αρχοντιά. Τελευταίος προορισμός το καταφύγιο του Μπάφι για ξεκούραση βόλτα στο δάσος, καφέ του βουνού με την απέραντη θέα, αναχώρηση και επιστροφή στο Γραφείο μας στο μετρό!!

Νομίζουμε πως είναι ένα καλό ερέθισμα για να σχεδιάσετε ακόμη μια απόδραση στην Πάρνηθα. Μην ξεχάστε να πάρετε μαζί σας φαγητό, για πικ νικ νερό, να φοράτε σπορτέξ, φωτογραφική μηχανή.

Σημαντική Ενημέρωση:
Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας αναπτύξει συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, οφείλει να το δηλώσει άμεσα στον αρχηγό του γραφείου
Όποιος συμμετέχει σε κάθε εκδρομή του γραφείου μας γνωρίζει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα περιήγηση , όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Επικοινωνήστε μαζί μας για Κρατήσεις Θέσεων

Κεντρικό Κατάστημα Εμπορικό Κέντρο Μετρό Άγιος Αντώνιος Παύλου Μελά 45 Περιστέρι 12131 Τηλ: 210 5712451 210 8212452 Κινητό 24ώρο 6976811825 www.sergianitravel.gr Mail: Sergianitravel@gmail.com

Ή περάστε από το γραφείο μας να σας ενημερώσουμε για τις εκδρομές μας!! Θα μας βρείτε με το Μετρό, Κόκκινη Γραμμή 2, Στάση Άγιος Αντώνιος έξοδο από το Μετρό Εθνάρχου Μακαρίου δεξιά μπαίνοντας μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Itinerary

Included/Excluded

Tour's Location

from €10,00

You might also like

Translate »