from €25,00
Book Now

11/06/2023 – Αρεόπολη Εκδρομή στην Γη της Ελιάς<η ομορφιά της Ανατολικής Μάνης>>

Not Rated
Duration

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

Ελληνικά

Overview

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 07:00 Σύνταγμα 07:20 Ομόνοια 07:30 προορισμό μας η Λακωνική Μάνη με ενδιάμεση στάση στο Αρτεμίσιο. Συνεχίζουμε για την όμορφη Αρεόπολη θρυλικούς πύργους και τα γραφικά καλντερίμια.

1) Στάση:
παραθαλάσσιο Λιμένι:

Το Λιμένι σύμφωνα με την ιστορία, ήταν η πατρίδα της οικογένειας Μαυρομιχάλη. Σήμερα, ο τετραώροφος πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη έχει αναστηλωθεί και στέκει επιβλητικά πάνω από τον κόλπο. Το Λιμένι είναι ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο, επίνειο της Αρεόπολης σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από αυτή, και 27 χιλιομέτρων από το Γύθειο. Αυτό που συναντά ο επισκέπτης είναι ένα μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει την αρχοντική αρχιτεκτονική της Μάνης ακριβώς πάνω από τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά 45λεπτά παραμονή για φωτογραφίες!

2) Στάση:
Αρεόπολη, ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο

Αποτελώντας ανακηρυγμένο παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό η Αρεόπολη σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή. Από τη στιγμή που θα περπατήσεις στα στενά καλντερίμια. Είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Ανατολικής Mάνης και κάνοντας μια απόδραση εκεί νομίζεις ότι έχεις κάνει κυριολεκτικά ένα ταξίδι στο χρόνο. Θαρρείς και είναι τόσο κοντά η επανάσταση του 1821 κατά τη διάρκεια της οποίας διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα εκεί. Η πρώτη εικόνα που θα δούμε εκεί είναι πλακόστρωτα σοκάκια, παλαιές εκκλησίες, πυργόσπιτα και πετρόχτιστες κατοικίες. Οι παραδοσιακές ταβέρνες με τις γνήσιες γεύσεις και τα αρώματα ολοκληρώνουν  την εικόνα του οικιστικού πυρήνα της Aρεόπολης, που μέχρι το 1836 ονομαζόταν Tσίμοβα 2:30 ώρες παραμονή!

3) Στάση:
Γύθειο

Το Γύθειο είναι μια ιστορική κωμόπολη της νότιας Πελοποννήσου, χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Λαρύσιο (Ακούμαρος ή Κουμαρος κατά τους ντόπιους), όπου  απέχει 42χλμ από τη Σπάρτη.  Αποτελεί πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης και το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού κόλπου. Κατά τον Παυσανία το όνομα  Γύθειο  σήμαινε «Γη των θεών», από την ομηρική λέξη τετράγυον «Γύον» (Γη) + θεός. Λέγεται ότι κατά το χτίσιμο της πόλης ο Ηρακλής έχοντας κλέψει τον μαντικό τρίποδα από το μαντείο των Δελφών ήρθε σε σύγκρουση με τον Απόλλωνα. Επειδή όμως ο αγώνας δεν έβγαζε αποτέλεσμα, αντί Ηρακλείας ή Απολλωνίας ονόμασαν την πόλη «Γη θεών» για να τιμώνται και οι δύο.
Ελεύθερος χρόνος 1:30 ώρα παραμονή και επιστροφή και επιστροφή στην Αθήνα.

Itinerary

Included/Excluded

  • – Πολυτελές & κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • – Όλα τα πούλμαν μας διαθέτουν αντισηπτικό κατά την είσοδο & έξοδο.
  • – Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
  • -ΦΠΑ 13%
  • -Ατομικά έξοδα, φαγητό, και ότι αναφέρει το πρόγραμμα μας προαιρετικό.

Διάρκεια

Ολοήμερο (7+ Ώρες)

Tour's Location

from €25,00

You might also like

Translate »