from €20,00
Book Now

24/06/2023 Από 18€ Εκδρομή στην Παύλιανη <<Χορεύοντας στη σιωπή των Νεράιδων>>

Φώκιδα
Not Rated
Duration

Μονοήμερη

Tour Type

Specific Tour

Group Size

Unlimited

Languages

Ελληνικά

Overview

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 07:00 π.μ., στο Σύνταγμα στις 07:20 π.μ. και στην Ομόνοια στις 07:30 π.μ., προορισμός μας η Παύλιανη το ήσυχο χωριό της ορεινής Φθιώτιδας. H Παύλιανη είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Kοντά στην Παύλιανη και σε υψόμετρο 1800 μ. υπάρχουν τα ερείπια από τον αρχαίο ναό αφιερωμένο στον Hρακλή. Μία θεωρία για την ονομασία του χωριού αναφέρει ότι το όνομά της το οφείλει στους πρώτους της κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που πίστεψαν στα διδάγματα του Αποστόλου Παύλου. Πιο πιθανή εκδοχή όμως είναι να οφείλεται σε Σλαβική ονομασία.

Πάμε Πάρκο ο χορός δεν Σταματάει ποτέ!!

Η κεντρική πύλη του Πάρκου βρίσκεται ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη, που ουσιαστικά αποτελούν τις δύο συνοικίες του χωριού το οποίο βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 1.040 μέτρων -στην είσοδο του Eθνικού Δρυμού της Oίτης- μέσα σε πυκνό ελατόδασος.
Κατηφορίζοντας προς το κεντρικό μονοπάτι, μια πρώτη «γεύση» για το τι θα ακολουθήσει σας δίνει η κρεμαστή γέφυρα «Μουσικώνει», που θυμίζει πλήκτρα πιάνου, και σας υποδέχεται μετά μουσικής. Στην απέναντι όχθη του Ασωπού λειτουργεί το Μουσείο Υδροκίνησης, που αποτελείται από τρία πέτρινα κεραμοσκεπή κτίσματα, τα οποία στεγάζουν χώρους παραδοσιακών τεχνών. Το Νεροπρίονο, το Μαντάνι, Νερόμυλο και Νεροτριβή (Τρίστιλα), που όλα τους παλαιότερα «δούλευαν» με τη δύναμη του νερού. Από εδώ ξεκινάει η διαδρομή σας, μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον από πλατάνια, σφενδάμια, καρυδιές και καστανιές, που κάθε εποχή κατακλύζεται από διαφορετικά χρώματά. Ακολουθώντας το κεντρικό μονοπάτι, που διασταυρώνει πολλές φορές τον Ασωπό με ξύλινες γραφικές γέφυρες, τα μάτια σας θα πέσουν σε ευφάνταστες πινακίδες με πληροφορίες και σχετικές οδηγίες.
Όλη η διαδρομή μέσα στο Πάρκο της Παύλιανης, είναι μια περιπέτεια ή καλύτερα ένα μεγάλο παιχνίδι, αφού σε κάθε βήμα σας θα έχετε την ευκαιρία ν’ αποδείξετε τις ικανότητές σας σε όμορφες δραστηριότητες και πρωτότυπες αθλοπαιδιές, που θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα. Μπορείτε να κάνετε κούνια πάνω από το ποτάμι, αγγίζοντας -κυριολεκτικά- τις κορυφές των δένδρων ή να παίξετε μπόουλινγκ, τένις, river-volley, το κλασσικό ξύλινο ποδοσφαιράκι, αλλά με ανθρώπους, και πολλά άλλα. Να γυμναστείτε στο υπαίθριο γυμναστήριο, στο τρομπολίνο και στο yoga center. Να σκαρφαλώσετε σε παραμυθένια δενδρόσπιτα να κάνετε την αδρεναλίνη σας να χτυπήσει κόκκινο, περνώντας με τροχαλία πάνω από το ποτάμι ή να πάρετε μια γεύση από Άγρια Δύση. Μετά τη δράση ακολουθεί χαλάρωση και ξεκούραση, σε παγκάκια, που ενίοτε συνοδεύονται από ποιητικά στιχάκια, σε πολύχρωμες αιώρες πάνω από τα νερά του Ασωπού ή στις ξύλινες ξαπλώστρες δίπλα στην φυσική πισίνα ιδανική για ποδόλουτρο ή και μπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Αθήνα !!

Itinerary

Included/Excluded

Διάρκεια

Full day (7+ hours)

Tour's Location

Φώκιδα
from €20,00

You might also like

Translate »