ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 7/03/2020

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 9:00 με προορισμό την Πάρνηθα. Στα χίλια και πλέον μέτρα υψόμετρο οδικώς, φτάνουμε ακολουθώντας το δρόμο  στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και στο κόμβο της Μεταμόρφωσης να κάνεις αριστερά για τους Θρακομακεδόνες . Συνεχίζοντας το δρόμο για το τελεφερίκ τις στροφές τις χελιδόνας όπως μας την γνώρισαν οι παλιοί οδηγοί. Φτάνοντας στο πάρκο των ψυχών,εκεί ψηλά στην κορυφή της Πάρνηθας, ανάμεσα σε καμένους κορμούς δέντρων και μία φύση που παλεύει να ξεφυτρώσει, υπάρχει ένα πάρκο διαφορετικό από τα άλλα. Δεν έχει κούνιες, ούτε τραμπάλες. Δεν θα δείτε τσουλήθρες ούτε θα ακούσετε παιδικές φωνές να γεμίζουν το χώρο. Αυτό το πάρκο δεν είναι για παιχνίδι, είναι για νοσταλγία για μνήμη. Πρόκειται για το έργο του δασικού υπαλλήλου Σπύρου Ντασιώτη και υπάρχει εκεί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Στέκεται απέναντι από το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Ξενία». Ένα κτήριο που λίγοι θα θυμούνται ότι η αρχική του χρήση ήταν να λειτουργήσει ως σανατόριο από το 1912 και για τα επόμενα 30 χρόνια.

Σε ελάχιστη απόσταση ίσος κάποιο  κοπάδι από τα περίφημα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθα,να στέκονται εκεί καμαρωτά και άλλα να βηματίζουν αρχοντιά. Το ξωκλήσι των Αγίων Πέτρου και Παύλου στη θέση Μόλα, θα μας περιμένει να το επισκεφτούμε όπου θα είναι η είναι αφετηρία, για λίγα λεπτά. Τελευταίος προορισμός το καταφύγιο του Μπάφι για ξεκούραση βόλτα στο δάσος, καφέ του βουνού με την απέραντη θέα.

Νομίζουμε  πως είναι ένα καλό ερέθισμα για να σχεδιάσετε  ακόμη μια απόδραση στην Πάρνηθα.

Προσοχή: 
Η εγγραφή σας σε κάθε  εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής του Γραφείου μας  του ΕΟΤ και του ΗΑΤΑ που υπάρχουν στις “πληροφορίες” της ιστοσελίδας μας οι όροι του γραφείο μας. 

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορά με πούλμαν
Συνοδός.
Φ.Π.Α.24%
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45-47
Μετρό Άγιος Αντώνιος  Περιστέρι 12131
info@sergianitravel.gr
www.sergianitravel.gr