Κανονικό 10€  Παιδικό    5€ 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Συγκέντρωση στο ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ στις 16:00 ΟΜΟΝΟΙΑ 16:20 ΣΥΝΤΑΓΜΑ 16:40 συνεχίζουμε παραλιακά με προορισμό το Σούνιο. Η εκτενής αθηναϊκή ακτογραμμή στον Σαρωνικό κόλπο που ξεκινάει από το Φάληρο και φτάνει ως το ακρωτήριο του Σουνίου εντυπωσιάζει με την ειδυλλιακή φυσική ομορφιά της. Οργανωμένες παραλίες και όρμοι με βράχια, γαλαζοπράσινα νερά, κατάφυτες εκτάσεις και αρχαιολογικά μνημεία. Επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα Φωτογραφίζοντας το  Σούνιο  συνεχίζουμε για το Λαύριο τσιπουράδικα , καφέ και βόλτα στο Λαύριο. Επιστροφή στην Αθήνα από Αττική Οδό!

Λαύριο και Αρχαιότητα

Το όνομα Λαυρεωτική προέρχεται από την λέξη «λαύρα» ή «λαύρη» που σημαίνει στενωπός, στενό πέρασμα, σήραγγα, χαρακτηριστικό της περιοχής, που είναι διάσπαρτη από αρχαίες και νέες μεταλλευτικές στοές εξόρυξης. Το Λαύριο υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές νέες πόλεις στην Ελλάδα του περασμένου αιώνα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διεθνή χώρο. Υπήρξε ο πρώτος εργατικός οικισμός που οικοδομήθηκε απ’ αρχής στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος κατά το πρότυπο μιας «company town». Η ίδρυση του Λαυρίου και η εκμετάλλευση του πλούσιου υπεδάφους του συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια του νέου ελληνικού κράτους του 19ου αιώνα να αναπτύξει τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές και τη βιομηχανία του.Τη  μεταλλευτική  δραστηριότητα ξεκίνησαν οι αρχαίοι Έλληνες πριν το 3.000π.Χ. Η συστηματική και εντατική εκμετάλλευση των αργυρομολυβδούχων μεταλλευμάτων αρχίζει με τη γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας το 508 π.Χ. Ο άργυρος του Λαυρίου, σε συνδυασμό με τους φόρους των συμμάχων, προσέφερε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή των αθάνατων μνημείων του Χρυσού Αιώνα του Περικλέως καθώς για και τον πολεμικό εξοπλισμό των Αθηνών, την περίοδο των Περσικών Πολέμων. Μετά την κλασσική αρχαιότητα, διακόπτεται κάθε σοβαρή μεταλλευτική και μεταλλουργική δραστηριότητα και ακολουθούν πολλοί αιώνες σιωπής.

Σημαντική Ενημέρωση:

Όποιος συμμετέχει σε κάθε εκδρομή του γραφείου μας γνωρίζει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα περιήγηση , όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Κρατήσεις Θέσεων

Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45
Μετρό Αγίου Αντωνίου Περιστέρι

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
sergianitravel@gmail.com
www.sergianitravel.gr