Τηλ: 210-5712451

Συγκέντρωση στο γραφείο μας 06:00 π.μ., Ομόνοια 06:15 π.μ. &  Σύνταγμα 06:25 π.μ. με προορισμό το Λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και αναχώρηση στις 07:30 π.μ. Όποιος επιθυμεί θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας!
Εκεί η Μεγαλόχαρη απεικονίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει τα λόγια από ένα ανοιχτό βιβλίο. (Απέναντί της είναι ο Αρχάγγελος Γαβριήλ που κρατάει στα χέρια του έναν κρίνο, ο οποίος συμβολίζει την αγνότητα, ενώ το Άγιο Πνεύμα με τη μορφή περιστεριού κατεβαίνει από τον ουρανό.

Η Μεγαλόχαρη της Τήνου:

Παναγία Τήνου, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση κυκλαδίτικου προορισμού που μαγνητίζει του επισκέπτες του αφενός χάρη στη φυσική ομορφιά του, αφετέρου χάρη στην διάχυτη θρησκευτικότητά του. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, θρησκευόμενους ή μη, που το επισκέπτονται μόνο και μόνο για να θαυμάσουν από κοντά τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και φυσικά την περίφημη εικόνα του.

Η εικόνα της Παναγίας της Τήνου

Ο ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Τήνου είναι αφιερωμένος στην εικόνα της Μεγαλόχαρης που ανακαλύφθηκε εκεί στις 30 Ιανουαρίου του 1823, ύστερα από όραμα της μοναχής Πελαγίας. Μάλιστα, έχει χτιστεί ακριβώς στο σημείο που εντοπίστηκε από τους ανασκαφείς. Η εύρεσή της συνέπεσε μάλιστα χρονικά με την ίδρυση του ελληνικού κράτους και θεωρήθηκε καλός οιωνός από ολόκληρη την ανελεύθερη πατρίδα. Για το λόγο αυτό, μεγάλοι ήρωες της επανάστασης όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Μιαούλης και ο Νικηταράς έσπευσαν στο νησί για να την προσκυνήσουν και να αντλήσουν δύναμη για τον μεγάλο και μακρύ δρόμο της ανάκτησης των ελληνικών εδαφών από τους Τούρκους επικυρίαρχους, έναν αγώνα που συνεχίστηκε για πολλές δεκαετίες και θα αποτελεί για πάντα μέρος της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων και ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με αρκετούς μελετητές, η εικόνα της Παναγίας αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά. Η άποψη αυτή βασίζεται κυρίως στην τεχνοτροπία της, η οποία ανάγεται στα πρώιμα χρόνια της βυζαντινής περιόδου και το άνοιγμα των πρώτων ναών. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά ούτε για τον δημιουργό της ούτε για τον χρόνο της δημιουργίας της. Αυτό το μεγάλης θρησκευτικής, αλλά και πολιτιστικής αξίας έργο αναπαριστά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Η Παναγία εμφανίζεται σε στάση προσευχής να προφέρει λόγια μέσα από ένα βιβλίο. Στην εικόνα εμφανίζονται επίσης το Άγιο Πνεύμα που κατεβαίνει από τον ουρανό με την μορφή περιστεριού, καθώς και ο Αρχάγγελος Γαβρίηλ να κρατά κρίνο, το χριστιανικό σύμβολο της αγνότητας.

Ελεύθερος χρόνος στο Νησί μέχρι τη επιβίβαση με ατομική ευθύνη  για την επιστροφή στην Ραφήνα και  Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορά με πούλμαν απο Αθήνα Ραφήνα Αθήνα
Ακτοπλοικά εισιτήρια Ραφήνα Τήνο Ραφήνα
Φ.Π.Α

Επικοινωνήστε  μαζί μας για Κρατήσεις Θέσεων

Κάνε τώρα την κράτηση σου…

*Με προκαταβολή €/άτομο

Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

www.sergianitravel.gr

https://www.facebook.com/SergianiTravel

https://www.instagram.com/sergiani_travel_/

Κρατήσεις Θέσεων :

Alpha Bank IBAN: GR 47 0140 1230 1230 0200 2009 884
Παραλήπτης: Παναγιώτης  Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel
Άμεση προκαταβόλη και εξόφληση στην τράπεζα ή στο Γραφείο 4 ημέρες
πρίν την αναχώρηση όστε να μην ακυρωθεί η κράτησήσας .
Προσοχή τα έξοδα 4€ από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Εμπορικό Κέντρο

Παύλου Μελά 45 Μετρό Αγιος Αντώνιος
info@sergianitravel.gr

www.sergianitravel.g

Ή περάστε από το γραφείο μας να σας ενημερώσουμε για τις εκδρομές μας!! Θα μας βρείτε με το Μετρό, Κόκκινη Γραμμή 2,  Στάση Άγιος Αντώνιος έξοδο από το Μετρό Εθνάρχου Μακαρίου  δεξιά μπαίνοντας μέσα στο εμπορικό κέντρο! Μ.Τ.Ε. 0260Ε6000487201   2015-2021 sergianitravel.gr  All Rights Reserved