ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  21/06/2020

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί από Σύνταγμα Ομόνοια και από το Γραφείο μας  με σύντομη ενδιάμεση στάση για καφέ, φθάνουμε στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου παίρνουμε  το καραβάκι φωτογραφίζουμε την γέφυρα από την πανοραμική θέα και συνεχίζουμε προς τη Ναύπακτο  στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα στα ΧΑΝΙΑ όπου θα μας περιμένει το καραβάκι .

Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν τον χρωματικό πίνακα. Οσον αφορά την… ησυχία; Λείπει η βουή, καθώς οι μοναδικοί ήχοι που ακούει κανείς στα Τριζόνια είναι αυτοί των σκαφών που φθάνουν συνεχώς, των τζιτζικιών και των κυμάτων. Και των χαρούμενων επισκεπτών του.

Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά, όσους αποζητούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού με τις γωνιές που μοιάζουν να βγαίνουν από άλλη εποχή.

Για την προέλευση του ονόματος του νησιού υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η μία θέλει να το οφείλει στο συμπαθές ομώνυμο έντομο, μια άλλη από παραφθορά της λέξης «τριονήσια», καθώς με αυτό το όνομα περιέγραφαν οι ντόπιοι το σύμπλεγμα των Τριζονίων που περιλαμβάνει τα τρία μεγαλύτερα νησιά, και μια τρίτη σχετίζεται με την ύπαρξη τριών θαλάσσιων ζωνών, απ’ όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το νησί, δηλαδή από Ιόνιο (δυτικά), από Πειραιά (ανατολικά) και από Πελοπόννησο (νότια).

      Περιλαμβάνονται

Η μεταφορά με πούλμαν στα Τριζόνια και επιστροφή

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.

Διόδια.

Φ.Π.Α.