5ήμερη Εκδρομή | Αναχωρήσεις: 05/03/2023

 

 

1η μέρα:

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών στις 06.00 το πρωί και αναχώρηση Άφιξη στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις, αναχωρούμε για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα και στην συνέχεια την Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Τιμίου Προδρόμου και Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λωτ φύτεψε το τρισύνθετο δένδρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής, και στην συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώων που έγινε ο μυστικός Δείπνος , τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας .Άφιξη στη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

2η μέρα:

Πρόγευμα και πρώτο μας προσκύνημα σήμερα ο Ναός της Γέννησης που θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφραγισθέντων νηπίων και θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία , στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.). Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Βηθανία και το όρος των Ελαιών τον τόπο της Ανάληψης του Κυρίου και την πρώτη εμφάνιση μετά την Ανάσταση. Τέλος το πανόραμα όπου θα δούμε όλη την πόλη των Ιεροσολύμων με όλα τα μνημεία της. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα:

Πρόγευμα Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από ξεκούραση στη Ναζαρέτ, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα δούμε το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς ξεφώνισε την «ἐπίτοῦὌρους Ομιλία» και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους ἐντῇἐρμήμῳ» και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας, μετά την Ανάσταση Επιστροφή αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:

Πρόγευμα, και αμέσως αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαία όπου βρίσκεται και το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. και στη συνέχεια στο Σαρανταριοορος όπου ο Κυριοςνηστεψε 40 μέρες και επειράσθη από το διάβολο. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

5η μέρα:

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή). Ενδιάμεσα θα έχουμε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο αν υπάρχει δυνατότητα). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, το Πραιτόριο όπου οι φυλακή του Χριστού, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Άγιο Μαντήλιο στον Κύριο μας. Ακολούθως θα συνεχίσουμε για την Γεθσημανή και θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της ΙεροσολυμίτισσαςΤο απόγευμα θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο .Στη συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα . έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογιά των Αγίων Τόπων.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean και φόρους Αεροδρόμιων.
Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
Διαμονή στο https://www.shepherds-house.com/new/4*με πρόγευμα και δείπνο στην Βηθλεέμ.
Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα.
Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
Ξενάγηση σύμφωνα με το πρόγραμμα Μεταφορά στον Άγιο Σάββα.
Αρχηγός – Ξεναγός.

                                    ΚΟΣΤΟΣ  ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ: 

Τιμή: κατ’ άτομο σε Μονόκλινο 880
Τιμή: κατ’ άτομο σε Δίκλινο  750

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean και φόρους Αεροδρόμιων.
Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
Διαμονή στο https://www.shepherds-house.com/new/4*με πρόγευμα και δείπνο στην Βηθλεέμ.
Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα.
Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ.
Ξενάγηση σύμφωνα με το πρόγραμμα Μεταφορά στον Άγιο Σάββα.
Αρχηγός – Ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ποτά στα γεύματα
Εισόδους σε Μουσεία (2 € Τάφος Λαζάρου, 2 € Ανάληψη, 10 € ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος)
Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 15 € το άτομο

Κάνε την κράτηση σου…😉

*Με προκαταβολή €/άτομο

✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131

Κόκκινη γραμμή μετρό

📍ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤ´ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK/ IBAN : GR4701401230123002002009884 στο όνομα Παναγιώτης Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel εξόφληση στο Γραφείο ή στο πούλμαν. Προσοχή τα έξοδα από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]