Κανονικό:23 €    Φοιτητικό:20€   Άνεργοι :20€

Τηλ.210-5712451_210-8212452_Κιν.6976811825

 

SERGIANI TRAVEL ,Το Μικροσκοπικό Νησί του Κορινθιακού Μονοήμερη Οδική Ακτοπλοϊκή Ανοιξιάτικη Εκδρομή στην Ρούμελη.

Συγκέντρωση στο  γραφείο μας στις 07:00, Σύνταγμα 07:20 στην είσοδο του εθνικού κήπου και Ομόνοια 07:30 ακριβός μπροστά στο Hondos Center  με σύντομη ενδιάμεση στάση για καφέ, φθάνουμε στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου παίρνουμε  το καραβάκι, φωτογραφίζουμε την γέφυρα από την πανοραμική θέα και συνεχίζουμε προς τη Ναύπακτο  στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου και συγκεκριμένα στα ΧΑΝΙΑ όπου θα μας περιμένει το καραβάκι.

Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν τον χρωματικό πίνακα. Όσον αφορά την… ησυχία; Λείπει η βουή, καθώς οι μοναδικοί ήχοι που ακούει κανείς στα Τριζόνια είναι αυτοί των σκαφών που φθάνουν συνεχώς, των τζιτζικιών και των κυμάτων. Και των χαρούμενων επισκεπτών του.

Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά, όσους αποζητούν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού με τις γωνιές που μοιάζουν να βγαίνουν από άλλη εποχή.

Το σίγουρο είναι ότι το νησί ξελόγιασε και τον τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος, όπως θέλουν οι αναφορές, την περίοδο που έψαχνε να αγοράσει ένα δικό του νησί, επισκεπτόταν συνεχώς τα Τριζόνια και αναζητούσε τρόπο να τα αποκτήσει. Κάποιοι παλαιότεροι θυμούνται ακόμη τις επισκέψεις του με τη θαλαμηγό «Χριστίνα» και το υδροπλάνο. Ο Έλληνας κροίσος όμως, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να αποκτήσει το μικρό αυτό νησάκι του Κορινθιακού και έβαλε πλώρη για το Σκορπιό.
Για την προέλευση του ονόματος του νησιού υπάρχουν τρεις εκδοχές. Η μία θέλει να το οφείλει στο συμπαθές ομώνυμο έντομο, μια άλλη από παραφθορά της λέξης «τριονήσια», καθώς με αυτό το όνομα περιέγραφαν οι ντόπιοι το σύμπλεγμα των Τριζονίων που περιλαμβάνει τα τρία μεγαλύτερα νησιά, και μια τρίτη σχετίζεται με την ύπαρξη τριών θαλάσσιων ζωνών, απ’ όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το νησί, δηλαδή από Ιόνιο (δυτικά), από Πειραιά (ανατολικά) και από Πελοπόννησο (νότια). Επάνω στο Νησί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και ο καθένας θα μπορεί να τον διαχειριστεί όπως θέλει μόνος του. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση!!

Δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια των καϊκιών 4€ και για τις δύο διαδρομές
Περιλαμβάνονται:

Η μεταφορά με πούλμαν στα Τριζόνια και επιστροφή

Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.

Διόδια.

Φ.Π.Α.