Ψυχαγωγικές Ημερήσιες εκδρομές διαδρομές.

αποδράσεις εκτός Αθήνας κοντινοί προορισμοί.

 

1) Παύλιανη: Το «μυστικό» χωριό των Νεράιδων για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου -Με όμορφες πινελιές ζογραφισμένα στο δάσος, ωραία μονοπάτια και φάρμες,νερά να τρέχουν,γεφύρια,φωλιές των πουλιών.Το μυστικό πλέον έχει διαρρεύσει, αλλά η Παύλιανη παραμένει ένα ήσυχο, περιποιημένο, πεντακάθαρο και καλλιτεχνικό χωριό, που διαμόρφωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοί του. Στα πέριξ, συναντιούνται τα Βαρδούσια με την Οίτη και την Γκιώνα, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο έξω βρίσκεται το χωριουδάκι που λέγεται Αθανάσιος Διάκος – πρώην Άνω Μουσουνίτσα – σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, είναι ο παράδεισος όσων λατρεύουν τις αυθεντικές γεύσεις.
Μια μέρα στο πάρκο της Παύλιανης – Γέφυρες με μουσική, κούνιες και αιώρες στα έλατα | travel.gr

2) Επίσκεψη στα Καλάβρυτα καθώς και στα αξιοθέατα: Μέγα Σπήλαιο, Αγία Λαύρα, Μνημείο Πεσόντων. Εκδρομές για μικρούς & μεγάλους  παραδοσιακό  τρενάκι του Οδοντωτού μετάβαση  από τα Καλάβρυτα στο Διακοπτό.
.egkate-odontotos_068_fs

3)  Αροάνειος ποταμός, Σπήλαια Λιμνών, Πλανητέρο , από την Αθήνα για τα Καστριά και το Σπήλαιο Λιμνών στον Αροάνειο ποταμό. Μια μισάωρη στάση, ως συνήθως στο Αρτεμίσιο, για καφέ, σνακ και τουαλέτα, περνώντας από τον Κάψα, το ονομαστό Λεβίδι,  χωριό του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, αλλά και του Αναγνώστη Στριφτόμπολα, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη μάχη του Λεβιδίου, τον Απρίλιο του ΄21, και, έχοντας συντροφιά τον Τράγο ποταμό ανηφορίσαμε ως τα Καστριά. Το μόνο χωριό μετά στη διαδρομή μας ειναι  η όμορφη Κλειτορία, χτισμένη σε κομβικό σημείο, σε ένα χαμηλό λόφο. Η κωμόπολη αυτή λεγόταν παλιά Μαζαίικα, γιατί οι κάτοικοί της είχαν έρθει από το χωριό Μάζι, το σημερινό Ελατόφυτο. Ψηλά πάνω στο βουνό, στα δεξιά μας, φαίνονταν δυο μικρά και όμορφα χωριουδάκια, η Τουρλάδα και ο Άγιος Νικόλαος, χαμένα, μέσα  στο πράσινο.
Το χωριό με το πιο παράξενο όνομα στην Ελλάδα! Εκεί βρίσκεται το ομορφότερο πλατανόδασος της χώρας

4) Εκδρομή στην Αρβανίτσα

Το χωριό Αρβανίτσα βρίσκεται στο μυθικό βουνό του Ελικώνα Βοιωτίας μέτρα, σε απόσταση περίπου 1,5 ώρας από την Αθήνα και περίπου 20 λεπτά από τη Λιβαδειά. Το τοπίο είναι καταπράσινο, εντελώς Αλπικό, γεμάτο έλατα, καθαρό οξυγόνο και παρθένα φύση! Στην Αρβανίτσα η φύση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία! Αν ψάχνετε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για την εξόρμηση, σίγουρα είναι το επόμενο που θα επισκεφτείτε! Την Άνοιξη και το Καλοκαίρι η φύση οργιάζει καταπράσινη, ενώ τα εργατικά μελίσσια βουίζουν ακούραστα πάνω από τον Αλπικό ουρανό της Αρβανίτσας.

Arvanitsa - Εικόνα του Αρβανίτσα, Kyriaki - Tripadvisor

5) Εκδρομή στο  Τεχνολογικό Πάρκο  Λαυρίου και στην στη Λαυρεωτική Γή: Ξεναγηση στο αρχαίο Θέατρο του Θορικού, τα παιδιά  να συμμετείχαν στα διαδραστικά προγράμματα του Τεχνολογικού Πάρκου και οι μεγάλοι ξεναγούντε από παλιούς εργαζόμενους και συνεργάτες του Πολυτεχνείου – ΕΜΠ στους χώρους του ιστορικού εργοστασίου. Απολαύσαμε την βόλτα στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, ένα απίστευτα όμορφο Δάσος τόσο κοντά στην Αθήνα.Επισκεφθήτε  τα αρχαία «Μεταλλοπλύσια» και το γεωλογικό φαινόμενο «Χάος» που είναι μέσα στον Δρυμό.