ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

 

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδρομής  τέσσερις ημέρες καθαρές στην Ρόδο + δύο στο καράβι με πρωινό και Δείπνο Δεκαπενταύγουστο στο Νησί των Ιπποτών Αναχ:              επισ/φή 

  ΠΕΙΡΑΙΑΣΡΟΔΟ
Συγκέντρωση στο λιμάνι  του Πειραιά. Αναχώρηση με το πλοίο στις 18:00 . Διανυκτέρευση εν πλω.

1η ΗΜΕΡΑ :ΡΟΔΟΣΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

Πρόγευμα και ανοίγουμε την γνωριμίας μας με το νησί του ήλιου, και την ξενάγηση της πόλης της Ρόδου. Θα επισκεφθούμε το Λόφο του Μόντε Σμίθ με τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης, του Ναού του Απόλλωνα και του Αρχαίου Σταδίου απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανοραμικά την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, της πόλης των Ιπποτών του τάγματος του Αγ. Ιωάννου με το περίφημο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου ανηφορίζοντας την οδό των Ιπποτών, νιώθεις το χρόνο σταματημένο. Επίσης θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μαντράκι. Δείπνο στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΦΑΛΗΡΑΚΙ  – ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ– ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΣΑΜΠΙΚΑ  ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Μετά το πρόγευμα κλείνοντας το κύκλο της γνωριμίας μας με το νησί, επισκεπτόμαστε τη Φιλέρημο. H Φιλέρημος, νότια από την Ιαλυσό, είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ρόδου, κυρίως λόγω της μονής της Παναγίας της Φιλέρημου που βρίσκεται εκεί και της ωραίας ανακαίνισης της από τους Ιταλούς προπολεμικά. Η Φιλέρημος ήταν όμως κατά το Μεσαίωνα πρώτιστα κάστρο και, πιο πριν, ακρόπολη. Το κάστρο καταλαμβάνει τη νοτιοανατολική πλευρά της αρχαίας ακρόπολης Ιαλυσού, μιας από τις τρεις κύριες πόλεις της Ρόδου κατά την αρχαιότητα. Στο κάστρο διακρίνονται διάφορες οικοδομικές φάσεις: Αρχαία, Βυζαντινή, Ιπποτική (1480), και Τουρκοκρατίας (16ος -19ος αι.).Το όνομα «Φιλέρημος» πρωτοεμφανίζεται σε χρονικό της εποχής του Μιχαήλ Παλαιολόγου (τέλη 13ου αι.) και σχετίζεται με τη μοναχική ζωή. Φαίνεται ότι από τότε υπήρχε ήδη εκεί (και) μοναστήρι.
ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ:
Στις τόσες ομορφιές της Ρόδου, τα κάστρα, τους πανέμορφους οικισμούς, τις εκθαμβωτικές παραλίες και την ατμόσφαιρα που παραπέμπει στην εποχή των ιπποτών, η Κοιλάδα των Πεταλούδων ξεχωρίζει για το εξαιρετικό φυσικό κάλλος και βέβαια τους φτερωτούς «κατοίκους» της. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεολόγος, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, και είναι ένας από τους σπάνιους βιότοπους της Ευρώπης. Η περιοχή είναι το καλοκαιρινό «καταφύγιο» της πεταλούδας της Ρόδου που ονομάζεται Πεταλούδα η Τετραγωνόστικτος ή Panaxia Quadripunctaria. Στην εντυπωσιακή Κοιλάδα οι συνθήκες είναι ιδανικές για την αναπαραγωγή των πεταλούδων, οι οποίες περνούν μέσα στην πλούσια βλάστηση και τα άφθονα τρεχούμενα νερά, το καλοκαίρι τους.
ΤΣΑΜΠΙΚΑ:
Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ρόδου είναι αυτή της Τσαμπίκας. Βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου, σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από αυτή, και σε πολύ κοντινή απόσταση, μόλις 5 χιλιομέτρων από τον Αρχάγγελο. Η παραλία της Τσαμπίκας πήρε το όνομάτης από την  Μεγαλόχαρη  Παναγιά Τσαμπίκα που  σκεπάζει ολόκληρο το νησί της Ρόδου από ψηλά η Προστάτιδα της Ρόδου η Παναγιά Τσαμπίκα δυναμώνει με τα θαύματα της τη πίστη του κόσμου. Η ιστορία θέλει την εικόνα της Παναγιάς της Τσαμπίκας να έρχεται στη Ρόδο από την Κύπρο, από το Μοναστήρι της Παναγιάς του Κύκκου. Ένας βοσκός έβλεπε ένα φως ψηλά στο βουνό Ζαμβύκη του χωριού Αρχάγγελος για τρία βράδια και τότε αποφάσισε να πάει να δει από πού ερχόταν η λάμψη.  Ελεύθερο χρόνο για μπάνιο  στην Παραλία της Τσαμπίκας και επιστροφή στο  ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΡΟΔΟΣ- ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ- ΣΥΜΗ- ΡΟΔΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Άφιξη στην πόλη της Ρόδου και επιβίβαση για την πανέμορφη Σύμη.
Το χωριό του Πανορμίτη βρίσκεται 12 χλμ νότια της Σύμης, είναι αρκετά γραφικό  και μια από τις πιο σημαντικές περιοχές στην Σύμη.
Το μοναστήρι του 18ου αιώνα, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα  και φαίνεται από το κατάστρωμα του πλοίου προσφέροντας ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα. Προστατεύεται από την είσοδο που οδηγεί σε ένα ευρύ λιμάνι και μια μικρή παραλία με ψιλή άμμο, που είναι συνήθως άδεια. Το ενετικό μοναστήρι έχει μεγάλα αντικείμενα, όπως πολυελαίους αντίκες, και μια εντυπωσιακή ασημένια εικόνα του Ταξιάρχη, που είναι ο πολιούχος του νησιού και προστάτης των ναυτικών. Επιπλέον, το μοναστήρι φιλοξενεί δύο μικρά μουσεία που προσελκύουν επίσης πολλούς επισκέπτες. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ζητούν τη χάρη του Αρχαγγέλου είναι αναγκαία να προσφέρουν  κάτι για ανταπόδοση. Πολλά από αυτά τα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από χρυσό ή ασήμι, και μερικά από αυτά έχουν επίσης τεθεί σε φιάλες από τους ναυτικούς για προστασία.

4η ΜΕΡΑ : ΡΟΔΟΣ ΛΙΝΔΟΣ

Μετά το πρόγευμα , συνεχίζοντας την γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμαστε  τα περίφημα εργαστήρια κεραμικών του, φθάνουμε στη γραφική Λίνδο με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική. Ακολουθώντας διαδρομές δαιδαλώδεις τα βήματά μας οδηγούνται ασυναίσθητα ως την αρχαία Ακρόπολη, μάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του νησιού.  Ο Κλεόβουλος, Λίνδιος  είναι ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδα που έζησε και αποφάνθηκε (πάν μέτρον άριστον)

Η Λίνδος ήταν ένα κέντρο της πολιτισμένης ζωής, της τέχνης και του πολιτισμού. Ο ναός της Αθηνάς  χτίστηκε από Κλεόβουλο στο 550 π.Χ. και ξαναχτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. με τη μορφή που βλέπουμε σήμερα.
Ο Απόστολος Παύλος έζησε στην  Λίνδο και ίδρυσε την εκκλησία Ροδιακή και έδωσε το όνομά του στο κόλπο του Αγίου Παύλου.
Όταν ο Ελληνιστικός και Βυζαντινός κόσμος έπεσε στα χέρια των Σαρακηνών επιδρομέων, οι ιππότες του Αγίου Ιωάννη κατέλαβαν το νησί.
Οχύρωσαν την Ακρόπολη, ενσωματώνοντας την παλιά βυζαντινή εκκλησία που είναι ακόμα ορατή.
Η εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Παναγίας χτίστηκε από τους Ιππότες τον 14ο αιώνα και τοιχογραφήθηκε από τον Γεώργιο της Σύμης με το παραδοσιακό στυλ το 1779.
Επιστροφή στην Ρόδο, ελεύθερος χρόνος στο νησί για τα τελευταία ψώνια, επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στον Πειραιά.

  Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με  πούλμαν
• 3 διανυκτερεύσεις Venezia Resort Hotel  στο πανοραμικό Φαληράκι
• Σερβιριστό  Πρωινό-Δείπνο από τον Μπουφέ 
• Εισιτήρια Πλοίου σε κατάστρωμα  Πειραιά Ρόδο 
• Αρχηγός συνοδός του γραφείου
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α
Μονόκλινο:
Δίκλινο:
Τρίτο άτομο  : 
Παιδικό έως 10 ετών : 
Δυνατότητα αναβάθμισης σε καμπίνα επιβάρυνση:
σε τετράκλινη  και Δίκλινη

Πειραιάς – Ρόδος

30 € το άτομο σε καμπίνα Α4

35 € το άτομο σε καμπίνα ΑΒ2 (πάνω-κάτω κρεββάτια)

Σε ότι αφορά τις καμπίνες, μπορούν να διατεθούν ως μονόκλινες και δίκλινες, ή ως 3/4κλινες αλλά μόνο από μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σημειώσεις :
Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί
για την καλύτερη διαμόρφωση του προγράμματος

 

Δεν περιλαμβάνονται:
 Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Ο  φόρος διαμονής ανά δωμάτιο είναι 4€ ανά ημέρα 
και καταβάλλεται με την άφιξη στο ξενοδοχείο.
Κρουαζιέρα: Ρόδο Πανορμίτη Σύμη Ρόδο : 25€

Κρατήσεις Θέσεων 

Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45
Μετρό Αγίου Αντωνίου Περιστέρι 

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
sergianitravel@gmail.com
www.sergianitravel.gr

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]