4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ

Το καταπράσινο νησί, το νησί των Φιλαρμονικών, το μυθικό νησί των Φαιάκων για κάποιους, η Κέρκυρα του Άγιου Σπυρίδωνα, η Κέρκυρα του τουρισμού, η Κέρκυρα του πολιτισμού, όλα αυτά και πολλά άλλα χαρακτηρίζουν την Κέρκυρα, το βορειότερο νησί των Επτανήσων και δεύτερο σε μέγεθος μετά την Κεφαλονιά. Η πυκνή βλάστηση, η γεμάτη κυπαρίσσια και ελιές ύπαιθρος, οι δεκάδες παραλίες, που σχηματίζονται σε 217 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τα γραφικά μεσαιωνικά και ενετικά χωριά της ενδοχώρας, μαγεύουν και κατακτούν τον επισκέπτη, προσφέροντάς του όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά και τη γοητεία και τις παραδόσεις περασμένων εποχών.
Η Κέρκυρα ήταν η μυθική χώρα των Φαιάκων που περιγράφει ο Όμηρος στην Οδύσσεια, ο Οδυσσέας συνάντησε την Ναυσικά όταν προσάραξε στον όρμο της Παλαιοκαστρίτσας. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος κάθε χρόνο γίνεται μια αναπαράσταση του γεγονότος, η Βαρκαρόλα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:00 από το γραφείο μας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο ferry boat και σε περίπου μία ώρα αποβιβαζόμαστε στην Κέρκυρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για να δούμε το Κανόνι και το Ποντικονήσι.
Στη χερσόνησο Κανόνι, νότια της πόλης, διακρίνεται η μικρή Μονή των Βλαχερνών που ενώνεται με τη στεριά με μια πεζογέφυρα. Μέχρι το 1980 λειτουργούσε ως γυναικείο μοναστήρι. Το όνομα Βλαχέραινα ή Βλαχέρνα προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν μεγάλο μοναστήρι. Ο ναός είναι αφιερωμένος στη Παναγία Βλαχέραινα (ή των Βλαχερνών) και χρονολογείται τον 17ο αιώνα. Εσωτερικά ο ναός φέρει ξυλόγλυπτο τέμπλο δίπλα στο οποίο βρίσκεται η προσκυνηματική εικόνα της «Κυρίας της Βλαχέρνας».
Το Ποντικονήσι είναι ένας καταπράσινος και δενδροφυτεμένος βράχος, ο οποίος βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, απέναντι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας “Ιωάννης Καποδίστριας”.
Δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, ξεκινάμε την περιήγηση μας από το βόρειο τμήμα του νησιού, Κασσιόπη, Σιδάρι – Canal D’Amour.
Το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς Canal d’amour είναι ίσως η διασημότερη και πιο ιδιαίτερη παραλία ολόκληρου του νησιού. Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Σιδάρι  και Περουλάδες, στις βόρειες ακτές του νησιού σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας.
Το όνομα Κανάλι της Αγάπης  προέρχεται από την παράδοση που θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν σε αυτό να μένουν για πάντα ερωτευμένα.

Συνεχίζουμε για την Παλαιοκαστρίτσα. Εδώ θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Παναγίας, στη συνέχεια θα παραμείνουμε στην παραλία της Παλαιοκαστρίτσας για μπάνιο και φαγητό.
Η Παλαιοκαστρίτσα Κέρκυρας είναι τουριστικό χωριό στην βορειοδυτική Κέρκυρα που πήρε το όνομα της από το γειτονικό Αγγελόκαστρο Κέρκυρας, το παλαιότερο κάστρο του νησιού. Η Παλαιοκαστρίτσα αποτελούσε Δημοτική Κοινότητα της Νήσου Κέρκυρας που περιείχε την περιοχή γύρω από το ομώνυμο χωριό της Παλαιοκαστρίτσας.
Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην πόλη της Κέρκυρας για να περιηγηθούμε στα πολυάριθμα καντούνια της, τις καμάρες Λιστόν, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το Ενετικό κάστρο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης κλπ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, ελεύθερο χρόνο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μετά το πρωινό θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στο Μον Ρεπό.
Μέσα στην έκταση που καλύπτει ο αρχαιολογικός χώρος της Παλαιόπολης στην Κέρκυρα, βρίσκεται το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό. Απέχει περίπου 3 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας και συνολικά καλύπτει 258 στρέμματα βλάστησης στο λόφο της Ανάληψης, ενώ περιλαμβάνει και ένα εντυπωσιακό ανάκτορο με απέραντη θέα στη θάλασσα. Το ανάκτορο του Μον Ρεπό κτίστηκε από τον Άγγλο αρμοστή των Ιονίων Νήσων Frederic Adam, το 1831.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αχίλλειο.
Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Βρίσκεται στον οικισμό Γαστούρι, περίπου 10 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομά της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Εξ αυτών τα πιο γνωστά έργα είναι οι «Εννέα Μούσες», ορισμένες έργο του Ιταλού γλύπτη Ντομένικο Μοράνι και άλλες αγοράστηκαν από την Αυτοκράτειρα από τη Βίλλα Μποργκέζε.
Συνεχίζουμε για το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, τις Μπενίτσες. Θα παραμείνουμε για μπάνιο και φαγητό. Γυρίζουμε στην πόλη, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση, βόλτα, ψώνια κλπ. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με το ferry boat για την Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχωρούμε για Ιωάννινα.
Τα Ιωάννινα βρίσκονται στο βορειοδυτικό κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο κέντρο του ομώνυμου λεκανοπεδίου. Είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική παράδοση και σύγχρονες αναπτυξιακές επιχειρήσεις. Μεταξύ των πολυποίκιλων γεωγραφικών χαρακτηριστικών της περιοχής ξεχωριστή θέση κατέχει η λίμνη Παμβώτιδα, που παράκειται της πόλης.
Παραμονή αρκετό χρόνο για βόλτα στην πόλη, τη λίμνη Ιωαννίνων και για φαγητό.
Μετά το μεσημέρι, αναχώρηση για Νίκαια με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή κατ’ άτομο με ημιδιατροφή: 220€ (Σε δίκλινο/τρίκλινο)
Τιμή σε μονόκλινο: 295€
Παιδιά 2-12 ετών: 160€

Περιλαμβάνονται:
*Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
*3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3***
*3 πρωινά
*3 δείπνα
*Εισιτήρια ferry boat Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
*Διόδια
*Φ.Π.Α
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης
*Έμπειρος αρχηγός – συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται:
*Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους