ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023 ΤΑΞΙΔΕΨΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Μπορεί ένα ταξίδι να χαρίσει το μύθο και την αθανασία; Μπορεί, εάν ο προορισμός του είναι η Ιθάκη. Ο νόστος του Οδυσσέα: το περιπετειώδες και πολυτάραχο ταξίδι του ήρωα προς την πατρίδα του την Ιθάκη έκανε αυτό το νησί μυθικό, αθάνατο. Το μετέτρεψε σε σύμβολο, έμπνευση, καταφύγιο, με τη βοήθεια της μούσας των ποιητών, όπως του Καβάφη. Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να’ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις

1Η ΜΕΡΑ:

Αναχώρηση στις 06:00 από το γραφείο μας  και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν άφιξη στο λιμάνι του Αστακού. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση ( 12:15) για το νησί του Οδυσσέα. Άφιξη στο λιμάνι Πισαετος και από εκεί φτάνουμε στην όμορφη πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στον παραδοσιακό οικισμό που μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών, με το που πατούν το πόδι τους στην Ιθάκη. Βόλτα στο λιμάνι με το νεοκλασικό αρχοντικό Μέγαρο Δρακουλη και στα στενά σοκάκια με τις ταβέρνες και τα ζαχαροπλαστεία όπου μπορείτε να γευτείτε τα παραδοσιακά γλυκά του νησιού. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μπάνιο,περίπατο στα ενετικά κανόνια Αρχαιολογικό Μουσείο διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ:

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Ξεκινώντας από την δυτική πλευρά του νησιού και περνώντας από την περιοχή Πηλικατα όπου τοποθετείται η πόλη του Οδυσσέα πρώτη μας στάση το χωριό Σταυρός. Εδω βρίσκετε και η προτομή του Οδυσσέα στο πάρκο της πλατείας. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και στην συνέχεια άφιξη στο Αρχαιολογικό μουσείο με Αρχαιολογική Συλλογή  που περιλαμβάνονται ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή του χωριού Σταυρός, τα οποία εκτίθενται στο μουσείο. Στην συνέχεια περνώντας από το χωριό Πλατρειθιας άφιξη στο γραφικό λιμανάκι Φρίκες με τους δύο καλοδιατηρημένους ανεμόμυλους  που μοιάζουν με πολεμικά κάστρα – βίγλες για παρατήρηση, αποτελούσε στις αρχές του 20ού αιώνα το ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο του βόρειου τμήματος του νησιού. Επόμενη στάση μας θα είναι το Κιονι. Στενά δρομάκια, πλακόστρωτα, σκαλοπάτια που ξεκινούν από ψηλά και οδηγούν στην ακτή, περνώντας ανάμεσα από περιποιημένα σπίτια και ασπρισμένες αυλές γεμάτες γλάστρες με λουλούδια. Θα έχουμε χρόνο  ελεύθερο για μπάνιο και  γεύμα και επίσκεψη σε ένα παλιό πέτρινο σπίτι στην άκρη της παραλίας του χωριού που είναι σύμφωνα με την παράδοση το σπίτι του Καραϊσκάκη. Σήμερα σώζονται μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι και τα ανοίγματα στις πόρτες και τα παράθυρα. Γυρίζοντας προς το Βαθύ θα επισκεφτούμε το χωριό Ανωγη όπου ο επισκέπτης εντυπωσιάζεται από τους τεράστιους πέτρινους ογκόλιθους που φαίνονται δίπλα στο δρόμο γνωστά ως τα «Μενίρ» της Ανωγής. Εδώ θα δούμε και την εκκλησία του χωριού, Κοίμηση της Θεοτόκου, του 12ου αιώνα με αγιογραφίες από Βυζαντινούς καλλιτέχνες και το επιβλητικό βενετσιάνικο καμπαναριό ένα πραγματικό μνημείο. Τελευταία μας στάση το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας των Καθαρών, της πολιούχου της Ιθάκης. Σημείο αναφοράς για τους απανταχού της γης Ιθακησίους. Χτισμένη στη ΝΑ κορυφή του όρους Νήριτον, σε υψόμετρο 600 μ. και σε απόσταση 15 χλμ. από το Βαθύ, πλουτεί ως θησαυρό πολύτιμο την ιερά εικόνα της πολιούχου του νησιού, Υπεραγίας Θεοτόκου της Καθαριωτίσσης. Προσκύνημα και περιήγηση της μονής. Επιστροφή στο Βαθύ, ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ :

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τα μουσεία του Βαθέως. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιθάκης στεγάζονται ευρήματα από το νότιο τμήμα του νησιού της Ιθάκης και ελάχιστα από το βόρειο. Το κτήριο του μουσείου κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1960 ακολουθώντας τα τότε αρχιτεκτονικά πρότυπα. Το Ναυτικό-Λαογραφικό Μουσείο Ιθάκης (Ν.Λ.Μ.Ι.), άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες το 1997, με μια πλούσια συλλογή αντικειμένων, προσφορά των Ιθακησίων με σκοπό την διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια. Αναχώρηση για το λιμάνι του Πισαετου από όπου θα πάρουμε το καράβι (15:15) για τον Αστακό ή για το Λιμάνι της Κυλλήνης . Επιστροφή στην Αθήνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις.

                    Δύο  Διανυκτερεύσεις στο Βαθύ ( Mentor Hotel )

ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ/

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ. ΑΤΟΜΟ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

ΝΕΤ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ

OFICIAL

ΧΧ – ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ BB
ΧXX – ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ BB
Χ ΒΕD BB —- —-
ΠΑΙΔΙ B/B —- —-


Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ από 01/01/18
Το ποσό του εν λόγω φόρου ανά ημέρα ανά δωμάτιο ορίζεται στα 1,50 € για ξενοδοχεία ανάλογα με τα αστέρια  και καταβάλλεται με την άφιξη στο ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:
 Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις :
Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Μεταφορά με ιδιόκτητο λεωφορείο
2 Διανυκτερεύσεις στο Βαθύ
 Τα εισιτήρια των πλοίων Αστακό– Πισαετος – Αστακό ή Κυλλήνη
2 πρωινά (μπουφέ)
 
Ομαδική ασφαλιστική κάλυψη
Φ.Π.Α
Διόδια Αυτοκινητοδρόμων 

Κρατήσεις Θέσεων 

Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45
Μετρό Αγίου Αντωνίου Περιστέρι 

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
sergianitravel@gmail.com
www.sergianitravel.gr

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]