ΔΥΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 1)  30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023  – 2) 07 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Μονόκλινο 320€ Δίκλινο 260€

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Για πληροφορίες – κρατήσεις τηλεφωνήστε στο: 210 5712 451

Πρόγραμμα εκδρομής:

1 Ημέρα  Αθήνα – Ραφήνα – Άνδρος  – Χώρα – Κόρθι

Συγκέντρωση στο Γραφείο μας στις 06:00  Ομόνοια 06:20 και άμεση  αναχώρηση οδικώς για το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο  για την «καπετάνισσα» Άνδρο.  Φτάνουμε στο Γαύριο, το λιμάνι του νησιού, από όπου αναχωρούμε  για την Χώρα της Άνδρου. Οικισμός παραδοσιακός, με υπέροχα καπετανόσπιτα και παλιά αρχοντικά, η Χώρα απλώνεται μέχρι την άκρη μιας πετρώδου χερσονήσου, προς τον φάρο και την πλατεία του Αφανούς Ναύτη με την καμάρα και το μεσαιωνικό κάστρο.  Η Καΐρειος Βιβλιοθήκη, το Ίδρυμα Κυδωνιέως και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή. Αξίζει ωστόσο να περπατήσει κανείς τα σοκάκια στη Χώρα και να παρατηρεί τα παλιά αρχοντικά, όπως θα κάνουμε και εμείς, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας  στο Κόρθι   τακτοποίηση στα πολυτελή του δωμάτια.  Διανυκτέρευση.

2 Ημέρα Κόρθι Γεφύρι της Αγάπης Κάστρο Φανερωμένης Μονή Παναχράντου Σπήλαιο Φόρος 

Στην αρχή θα κάνουμε μία μικρή στάση και θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία του νησιού, το Γεφύρι της Αγάπης. Η τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε στην κινηματογραφική ταινία “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Κάστρο της Φανερωμένης ή Κάστρο του Κοχύλου. Επιβλητική θέα και ιστορία!

Το Κάστρο της Φανερωμένης

Στην Άνδρο ή Πάνω Κάστρο ή της Γριάς το Κάστρο ήταν η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη του νησιού, υπάρχουν όμως και ίχνη Ρωμαϊκής οχύρωσης. Χτίστηκε από τους Βενετούς για προφύλαξη από τους πειρατές. Βρίσκεται στα βόρεια του Όρμου Κορθίου κοντά στα  600μ. υψόμετρο. Το κάστρο έχει ακόμη ερείπια από σπίτια, υδραγωγεία και τείχη. Τα βουνά της περιοχής είναι απόκρημνα και με “κομμένες” τις κορυφές τους, δίνουν την εντύπωση πως τα βράχια ξεφυτρώνουν στην κορυφή. Πέτρες, βράχια και τείχη δικαιολογούν το μύθο του απόρθητου, πολλοί θρύλοι ενίσχυσαν αυτή την άποψη.

Ο ”Μύθος” του Κάστρου της Φανερωμένης

Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, ο μύθος λέει, ότι οι Τούρκοι δυσκολευόντουσαν να το κατακτήσουν. Έστειλαν στο Κάστρο μια γριά με την έγκυο κόρη της για να ζητήσουν βοήθεια με σκοπό την νύχτα η γριά να ανοίξει την πύλη για να μπουν μέσα οι κατακτητές. Στην συνέχεια έσφαξαν τους κατοίκους που είχαν καταφύγει σε αυτό για προστασία. Νιώθοντας ερινύες και μετανιώνοντας για το κακό που προξένησε, σκαρφάλωσε σε ένα ψηλό βράχο και αυτοκτόνησε πηδώντας στη θάλασσα. Στο σημείο που έπεσε πέτρωσε και σχηματίστηκε ο βράχος στην γνωστή παραλία όπου και πήρε το όνομά της. Σήμερα στο Κάστρο της Φανερωμένης στην Άνδρο φτάνει κανείς από μονοπάτι που ξεκινά από το χωριό Κοχύλου ή ακόμα και από τον Όρμο Κορθίου. Η θέα στο Αιγαίο επιβλητική, μοναδική. Υπόγειες διαβάσεις εξυπηρετούσαν την επικοινωνία με την ακτή της Μέλισσας. Κοντά στην είσοδο του κάστρου (200 μέτρα αριστερά της πύλης) βρίσκεται ένα σπήλαιο με σταλακτίτες. Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει η εκκλησία της Φανερωμένης και γίνεται πανηγύρι. Η ευρύτερη περιοχή του νησιού είναι ιδανική για περίπατο, περισυλλογή και ρεμβασμό.

Προς την μονή Παναχράντου   

Η διαδρομή είναι μικρή αλλά όμορφη! Περνώντας χωριουδάκια μικρά αλλά γραφικά με τη δική τους το καθένα ιστορία, φτάνουμε στο Βουνί απ’ όπου και παίρνουμε το δρόμο για τη μονή Παναχράντου ή Αγίου Παντελεήμονα! Η Μονή Παναχράντου βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Γερακώνες και είναι το ωραιότερο βυζαντινό μοναστήρι της Άνδρου. Σύμφωνα με την παράδοση, κτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά το 963-969, κατά την επιστροφή του από την εκστρατεία κατά των Αράβων της Κρήτης. Εκεί φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Στο μοναστήρι, επίσης, φυλάσσεται η κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, η οποία μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη το 1705. Στη Μονή Παναχράντου ήταν φυλακισμένος ο μοναχός “Παπουλάκος”. Το μοναστήρι, που ανακαινίσθηκε πρόσφατα, εορτάζει στις 27 Ιουλίου (Αγίου Παντελεήμονος), καθώς και στις 15 Αυγούστου. Ηγούμενος είναι ο πατήρ Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, που υπηρετεί τη Μονή από το 1957.Βρίσκεται κοντά στη Χώρα και ακριβώς πάνω από το Χωριό Φάλλικα. Μόλις ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στο μοναστήρι συνεχίζουμε την εκδρομή μας πηγαίνοντας προς το σπήλαιο ΦΟΡΟΣ!

Σπήλαιο “Φόρος” – Αλαδινού Άνδρος

Το σπήλαιο «Φόρος» στην Άνδρο, βρίσκεται στο χωριό Αλαδινού και απέχει 4km από την Χώρα της Άνδρου. Καταλαμβάνει έκταση περίπου 500 τ.μ. και είναι από τα πρώτα ανακαλυφθέντα σπήλαια της Ελλάδος. Αριθμός 15 στον σχετικό κατάλογο της Ε.Σ.Ε. Η ξενάγηση στο Σπήλαιο “Φόρος”, ξεκινά από το παλαιό γεφύρι, κατασκευασμένο το 1680 μ. Χ. από τον Ηπειρώτη αρχιμάστορα Κίτσο Ζώη και τη συντεχνία του. Η διαδρομή προς το σπήλαιο είναι 300 μέτρα, μέσα σε ένα παραδοσιακό πλακόστρωτο καλντερίμι. Το μοναδικό λιθόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά από το γεφύρι του Αλαδινού, απ΄όπου περνά ο «μεγάλος ποταμός» με τις πάπιες, τις νεροχελώνες, τα χέλια του και μετά από μια πεζοπορική διαδρομή 300 μέτρων, ανάμεσα σε δρύς, αγριοαχλαδιές κλπ, φτάνετε στο σπήλαιο. Όμορφες ξύλινες πινακίδες σας κατευθύνουν. Στην διαδρομή θα απολαύσετε την υπέροχη θέα του Χωριού Αλαδινού και την καταπράσινη φύση του (Κυπαρίσσια, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές κ.α) Διανυκτέρευση

3 Ημέρα  Κόρθι -Αποίκια – Μένητες – Γαύριο – Ραφήνα – Αθήνα

Μπουφέ-πρόγευμα και αναχώρηση για το χωριό Αποικία, το πράσινο χωριό με τα πολλά τρεχούμενα νερά, όπου θα δούμε και την περίφημη πηγή Σάριζα και το εμφιαλωτήριο νερού. Θα επισκεφθούμε επίσης το γειτονικό χωριό Μένητες (ή Μαίνητες), με την χαρακτηριστική κρήνη, ένα από τα σύμβολα του νησιού, με τις λιονταροκεφαλές που προσφέρουν δροσερό τρεχούμενο νερό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και καφέ. Πριν φτάσουμε στο λιμάνι του Γαυρίου, προβλέπεται στάση στην παραλία Άγιος Πέτρος (φαγητό προαιρετικά), πριν μεταβούμε στο Γαύριο για τον απόπλου μας για Ραφήνα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα για την ολοκλήρωση του ταξιδιού μας.

 Περιλαμβάνονται:

 Διαμονή  2 νύχτες

ANDROS 4 ALL Seasons Villas & Suites

 Ακτοπλοϊκά ατομικά ειςιτιρια
2 Πρωινά
 Μεταφορά με πούλμαν 

Φ.Π.Α 13%