ΤΙΜΗ: 13€ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ-ΣΟΠΟΤΟ-ΕΚΔΡΟΜΕΣ-SERGIANI TRAVEL

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 11/03/2018

Συγκέντρωση Σύνταγμα στις 07:00 και από Αναπαύσεως 16 Μετρό Ανθούπολης Περιστέρι με πρώτη στάση το Αρτεμίσιο για να απολαύσουμε το πρωινό μας καφέ, μετά αναχωρούμε για το Λειβάρζι. Περιστοιχισμένο από βουνά, πλούσια φυσική βλάστηση, τρεχούμενα νερά, πλακόστρωτα δρομάκια, πέτρινα χτίσματα, αυθεντικά «πανηγύρια», βρύσες, πύργοι, καλοσυνάτοι άνθρωποι και μεγάλη ιστορία. Το Λειβάρτζι, χωρίζεται σε 4 συνοικίες τοΜεσοχώρι, τους Περιτσέους, την Απανάκρη και τον Αι-Γιάννη ενώ έχει και δύο ακόμα οικισμούς το Λειβάδι και το Λειβαρτζινό .Ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς είναι οι 7 εκκλησίες, τα 5 ξωκλήσια και το ιστορικό μοναστήρι του χωριού, η Αγία Τριάδα, κρυφό σχολειό της τουρκοκρατίας, που είναι και Πολιούχος του χωριού.
Εμείς θα επισκεφτούμε το μουσείο λαογραφίας και Λειβαρτζινής Παράδοσης με πολλά εκθέματα, το οποίο στεγάζεται σ ένα από τα πολλά διατηρητέα κτίρια του χωριού, θα παραμείνουμε στο όμορφο αυτό χωριό να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό, μετά αναχωρούμε για να συνεχίσουμε την εκδρομή μας πηγαίνοντας στο Σοποτό (Αροανία). Πλατάνια, πεντακάθαρα νερά, πετρόχτιστες βρύσες, παλαιά αρχοντικά και καθαρός αέρας αποτελούν τα χαρακτηριστικά της Αροανίας Καλαβρύτων. Το μικρό αυτό χωριό προσφέρεται όλο τον χρόνο για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις, και όλα αυτά μόλις 32 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων. Η Αροανία ή Σοποτό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 930 μέτρων στους πρόποδες του βουνού Τάρταρης (παραφυάδα της οροσειράς του Ερύμανθου), με τη χρονολογία δημιουργίας του να τοποθετείται στον 8ο αιώνα μ.χ, σε αυτή την ομορφιά της φύσης απολαμβάνουμε τον απογευματινό μας καφέ και αμέσως μετά κατευθυνόμαστε στην Κλειτορία Η Κλειτορία (σπάνια αναφέρεται και ως Κάτω Κλειτορία), πιο γνωστή και ακόμα σε χρήση σήμερα με το όνομα Μαζέικα , είναι κωμόπολη της Αχαΐας στην περιοχή τωνΚαλαβρύτων. Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Αχαΐας στη μέση του κάμπου της Κατσάνας ή Μαζέικου (σήμερα Αροάνιου) και περιβάλλεται από τον Χελμό. Απέχει 25 χιλιόμετρα από ταΚαλάβρυτα.Αφήνοντας πίσω μας την όμορφη κωμόπολη της Αχαίας κατευθυνόμαστε πρός το χωριό Παγκράτη για να θαυμάσουμε το ιστορικό Κλίμα του Παυσανία Το κλήμα (Vitis vinifera) υπολογίζεται ότι είναι περίπου 3000 ετών και σίγουρα είναι πάνω από 2200 ετών, αφού ήδη από το 160 π.Χ. ο Παυσανίας το αναφέρει ως «αξιοπερίεργο φαινόμενο», λόγω του μεγέθους του!…
Έχει μήκος περίπου 100 μέτρα και αποτελείται από 9 κορμούς, καθώς συμφύεται με ομάδα από πουρνάρια. Ανθίζει κάθε Μάιο, αλλά δεν δίνει καρπούς…. Το εντυπωσιακό άγριο κλήμα έχει κηρυχθεί από το 1976 Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης και αποτελεί αξιόλογο επιστημονικό και αισθητικό μνημείο της φύσης, που έχει γίνει τουριστικός πόλος έλξης. Βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, κοντά στο χωριό Παγκράτι της περιοχής Καλαβρύτων Νομού Αχαίας…. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για Αθήνα με ενδιάμεση στάση παίρνοντας μαζί μας όμορφες αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται:

Οι μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

Συνοδός του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Τηλ 210-5712451 210-8212452
info@sergianitravel.gr
www.sergianitravel.gr

2018-03-12T07:46:57+00:00 Αύγουστος 1st, 2017|Uncategorized|
Translate »