ΤΙΜΗ: 110€ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΠΑΤΡΑ-ΝΑΥΠΑΚΤΟ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΡΑΧΟΒΑ-SERGINI TRAVEL

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΡΑΧΟΒΑ

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ:

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 07:00 απο Αναπαύσεως 16 Μετρο Ανθούπολης στις 07:30  με την πρώτη μας στάση στην Ακράτα για καφέ. Η επόμενη επίσκεψη  το οινοποιείο ΑΧΑΪΑ CLAUSS όπου ό Βαυαρός Γουσταύος Κλάους, γοητευμένος από την πολιτιστική ποιότητα της Αχαϊκής πρωτεύουσας και την γευστική δυναμική των αμπελιών της, αποφασίζει να δημιουργήσει την πρώτη οινική κοινότητα της Ελλάδας.
Κτίζει ένα οικιστικό συγκρότημα με καθεδρικούς πύργους σε σχήμα κωδωνοστασίου, που δίνει τη δυνατότητα σε ένα ολόκληρο χωριό να ζει, να εργάζεται και να αναπτύσσεται, γύρω από τον κεντρικό πυρήνα της οινοποιίας.
Στην πορεία του χρόνου, το πάθος και η σοφία του Γουσταύου, μεταμόρφωσαν την μικρή οινοποιία σε ένα οινικό συγκρότημα, που γίνεται το λίκνο κρασιών-θρύλων. Το 1873 δημιουργείται το θερμό, βαθυπόρφυρο, επιδόρπιο, γλυκό και ατίθασο κρασί, η Μαυροδάφνη. Αναχώρηση για το κέντρο τις Πάτρας και τον Άγιο Αντρέα για μεσημεριανό φαγητό και  βόλτα. Στη συνέχεια διαμέσου  Ρίου- Αντιρρίου θα κατευθυνθούμε στην όμορφη Ναύπακτο για διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ:

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο  επιβίβαση στο πούλμαν για τα ΓΙΆΝΝΕΝΑ που η πρώτη επίσκεψη
(προαιρετική) το Μουσείο Βρέλλη στη συνέχεια για το κέντρο των Ιωαννίνων με ελεύθερο χρόνο μέχρι αργά το απόγευμα, ώστε να πάρουμε το δρόμο τις επιστροφής στο ξενοδοχείο.
Το νησί της Κυρά-Φροσύνης. Η πανέμορφη κυρά που ερωτεύθηκε ο Αλή Πασάς και την έπνιξε από ζήλια, επειδή είχε σχέση με τον γιο του.
Το νησάκι ξεπροβάλλει μέσα από ένα «πέπλο ομίχλης» για να αποκαλύψει τη δική του μακραίωνη ιστορία,φτάνοντας στον μόλο με τα καραβάκια κάτω από το Κάστρο των Ιωαννίνων και στο μόλις 10 λεπτών ταξίδι το βλέμμα του επισκέπτη είναι στραμμένο αποκλειστικά στη θέα του κάστρου και στους ψηλούς μιναρέδες, μέχρι να εντοπίσει τον τόπο που θα τον αιχμαλωτίσει ολοκληρωτικά. Το καραβάκι αράζει στη μικρή αποβάθρα, που είναι γεμάτη ψαρόβαρκες και δίχτυα, καθώς η βασική ασχολία των κατοίκων είναι το ψάρεμα.

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό και αναχώρηση για το το Κάστρο της Ναυπάκτου Το Κάστρο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου που δεσπόζει στη πόλη. Στα Δυτικά αυτής σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων. Ο λόφος αυτός έχει σχήμα πυραμίδας. Οι μεγαλοπρεπείς οχυρώσεις της Ναυπάκτου που οφείλονται με διαδοχικές κατασκευαστικές φάσεις και κλιμακώνονται από την αρχαιότητα έως και την τουρκοκρατία, παρά τις καταστροφές και φθορές που έχουν υποστεί αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά και καλοδιατηρημένα παραδείγματα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε για την όμορφη Αράχοβα για φαγητό και βόλτα. Αργά το απόγευμα θα πάρουμε το δρόμο τις επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για την Αθήνα .

                 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΑΚΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ 110€ ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ 105€ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 140€

       
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Εκδρομές – περιηγήσεις με πούλμαν.
 Διαμονή – 2 διανυκτερεύσεις – στο  ξενοδοχείο Akti  Ναύπακτος
2 πρωινά (σε μπουφέ)
Συνοδός.
Φ.Π.Α.24%
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Αναπαύσεως 16 Περιστέρι
Μετρό Ανθούπολης
info@sergianitravel.gr
www.sergianitravel.gr

 

 

 

2017-10-04T19:56:16+00:00 Σεπτέμβριος 12th, 2017|Uncategorized|
Translate »