Τιμή 13€ Λιχαδονήσια Μονοήμερη Εκδρομή από Αθήνα / Sergiani Travel /Ενοικιάσεις Πούλμαν Εκδρομές

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:06/07/2019

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 07:30 και Ομόνοια στις 07:40 για τα Καμένα Βούρλα. Όσοι επιθυμούν θα επιβιβαστούν στο καραβάκι για να επισκεφτούν τα όμορφα Λιχαδονήσια. Μια συστάδα νησιών μοναδική στην Ελλάδα που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως οι Ελληνικές Σεϋχέλλες.

Η μεγαλύτερη νησίδα των Λιχάδων είναι η Μονολιά που είναι και η βορειότερη του συμπλέγματος και η επόμενη μεγαλύτερη είναι η Μεγάλη Στρογγυλή, η νοτιότερη του συμπλέγματος. Ανάμεσά τους υπάρχουν άλλες μικρότερες νησίδες όπως η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βαγιά, ο Βοριάς, το Λιμάνι καθώς και άλλοι μικροί σκόπελοι και μύρμηκες, που λέγονται Ποντικονήσια. Στο νότιο τμήμα της Μονολιἀς διασώζονται ακόμα κτίσματα από τον οικισμό του νησιού. Ο πληθυσμός έφτανε τους 70 κατοίκους το 1928 ενώ από την δεκαετία του 1960 και μετά ο οικισμός σχεδόν εγκαταλείφθηκε.

Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι η παρουσία μιας χαριτωμένης οικογένειας από Φώκιες, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν επιλέξει τα Λιχαδονήσια ως μόνιμη κατοικία τους.

Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό (ατομικά έξοδα). Από εκεί αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

2019-04-20T11:05:05+00:00Απρίλιος 20th, 2019|Uncategorized, Μονοήμερες εκδρομές|
Translate »